Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Publik i Almedalen vid partital

Händer i Almedalen

Välkommen till Almedalen, platsen som tagit emot besökare och gotlänningar ända sedan vikingatid. 2024 ser vi fram emot invigningen på måndagen, då vi mjukstartar med ett kulturprogram. Under Almedalsveckan finns riksdagspartierna på plats med lokal- och riksrepresentanter i Almedalen för att träffa dig. 

Officiell invigning

Måndag 24 juni 19.00-21.15

Almedalsveckan har en unik ställning som världens största demokratiska mötesplats. Men demokratin är på tillbakagång i världen. Därför är det en självklarhet att temat under invigningen av veckan är att stärka vår demokrati.

Invigningen startar klockan 19:00 den 24 juni med invigning av det offentliga konstverket Lyssnandet som tar sin permanenta plats i Almedalen. Ett konstverk skapat av Anja och Tomas Örn utifrån Ing-Marie Wieselgrens livsverk. Därefter fortsätter den officiella invigningen, öppen för alla, från Almedalens scen. Invigningen inramas med musikaliska inslag. Tiderna nedan är ungefärliga. Vid regn finns en alternativ scen.

Program i Almedalen från scenen

19.00-19.15
Invigning av konstverket Lyssnandet, leds av regiondirektör Stefan Hollmark, talar från scenen gör en representant från familjen Wieselgren och Anki Sandberg, ordförande för Attention.

19.20-19.35
Invigning av Almedalsveckan 2024, med ICLD:s generalsekreterare Johan Lilja och en av representanterna från Ung Expert, Shane Amao projektledare Fryshuset.

19.40-19.50
Sigtunastiftelsen tar över scenen som tillsammans med skaparen av Make Democracy Great Again inleder med ett samtal kring hur vår demokrati mår.

19.50-21.10
Filmvisning - Make Democracy Great Again

21.10-21.30
Samtal med gäster om vad vi tar med oss av filmens budskap, vad ska och måste vi göra för att behålla och stärka demokratin i vårt land.

Samtliga tal teckenspråktolkas. Filmen har svenska undertexter.

Varmt välkommen till invigningen!

Partitorget i parken

Varje dag under Almedalsveckan mellan 12.00-17.00
Vad tycker partierna om frågor som är viktiga för samhällsutvecklingen? Vad skiljer de olika partierna åt i dessa frågor? Tycker ungdomsförbunden lika eller har de en annan åsikt än sitt parti? Under Almedalsveckan 2024 kan du träffa och prata med partirepresentanter från våra åtta partier på Partitorget.
 
Mångfaldsparaden


Torsdagen den 27 juni mellan klockan 13.00-14.45

Syftet med paraden är att ge alla som vill värna om vår demokrati och våra fri- och rättigheter en möjlighet att enas. En chans att tillsammans marschera för kärlek o, för alla kroppars och själars rätt att existera och leva sina liv. 

 

2024 samlas paraddeltagare kl 12.30 vid Södertorg. Avgång mot Almedalen sker kl.13.00. Paraden avslutas med tal och en dansuppvisning av Baba Karam på scenen kl 13.45. Mer information finns i programpunkten: Mångfaldsparaden

 

Partital från Almedalens scen

 
Partitalen hålls varje dag klockan 11.00 och klockan 19.00 
Talen teckenspråks-, skriv- och syntolkas. Skrivtolkningen kan publiken följa i sin mobil. Här är årets partiledare och när de står på scen: 

Almedalsveckans officiella program

Programmet består av evenemang som är öppna för alla och där arrangörerna lyfter en eller flera samhällsfrågor för att utveckla vårt samhälle. Programmet har en hög politisk närvaro i debatter och dialoger. För att komma till programwebben och söka i det officiella programmet, tryck på ikonen nedan.