Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Loggor på demokratiska mötesplatser

Världen följer efter

Olof Palme hade troligen inte kunnat förutspå vilken påverkan hans första tal i Almedalen skulle få på omvärlden fem decennier senare. 

Demokratiska festivaler i Norden

Folkemödet på Bornholm/Danmark hölls för första gången i juni 2011. Det finns många likheter mellan Almedalsveckan och Folkemödet, inte bara det att det demokratiska mötet hålls på en ö.

Arendalsuka i Norge började planera för en egen vecka redan 2011 och genomförde sin första "Arendalsuka" i augusti 2012. Arendalsuka är precis som det låter en vecka fylld av debatter, seminarier och möten.

SoumiAreena i Finland startade redan 2006 och pågår i fem dagar i mitten av juli. Samtidigt arrangeras en av Finlands största jazzfestivaler i samma stad, Björneborg.

Fler festivaler runt om i världen

Democracy Festivals är ett nätverk som bildats av de nordiska demokratiska festivalerna tillsammans med motsvarigheterna i Estland, Lettland och Litauen. Nu är även Ungern, Storbritannien och Belgien en del av nätverket som växer.

Karta över de demokratiska festivalerna som ingår i nätverket Democracy Festivals

Andra länder som visat stort intresse för att skapa motsvarande demokratiska mötesplatser är Tyskland, Nederländerna, Turkiet, Polen, Moldavien och Sydkorea.

Länkar till andra demokratifestivaler