Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Tillgänglig webbplats

Tillgänglighet handlar ytterst om demokrati och innebär en ständig strävan för att en webbplats ska kunna användas av så många som möjligt.

Almedalsveckans webbplats har fokus på tillgänglighet och användarvänlighet. Webbplatsen är flexibel och passa olika typer av användarbehov och användarsituationer.

Längst upp på webbplatsen finns ikonen Tillgängligt i form av ett öga. Genom att klicka på ikonen får du snabbt hjälp kring tillgänglighet. Du når ikonen på alla webbsidor.

Nedan är några andra exempel på hur vi arbetar med tillgänglighet på almedalsveckan.info:

  • Vi arbetar utifrån webbdirektivet och lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen). Det innebär bland annat att webbplatsen ska följa den europeiska standarden EN 301 549 och uppfylla webbriktlinjerna i nivå AA i version 2.1 av WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). 
  • Almedalsveckan.info har en lyssnafunktion som kan läsa upp innehållet på webbplatsen och hjälpa personer som har lässvårigheter.
  • Det finns webbsidor på lättläst svenska.
  • Webbplatsen är responsiv, det vill säga anpassad för olika enheter och skärmstorlekar. Det gör att du som besökare enkelt kan navigera på såväl dator som surfplatta eller mobiltelefon.