Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Bild på alla partiledarna, som står sida vid sida i den ordningen de ska tala under Almedalsveckan 2022. Texten säger Alla partiledare kommer, välkommen du också!

Almedalsveckan är tillbaka i ett nytt krispigt format

Publicerad 2022-07-01 08:42
Kortare vecka, ökat fokus på politik och ett fullspäckat program. Närmare 100 000 besökare beräknas delta på plats i Visby under Almedalsveckans fem dagar. Till detta kan läggas mer än 500 timmars livesändning av evenemang på Almedalsveckan Play. Så kan årets Almedalsvecka sammanfattas.
Många har tvivlat på om Almedalsveckan har kraften att återkomma efter pandemin. vi kan nu ett par dagar innan invigningen konstatera att vår demokratiska mötesplats absolut har relevans och styrka att resa sig igen.
 
Almedalsveckan 2022 är fem dagar, vilket innebär två partiledartal per dag, istället för ett parti per dag. Det är också färre evenemang i det officiella programmet, vilket innebär att arrangörer som tidigare haft svårt att nå ut i bruset, nu faktiskt kan höras.
 
På frågan om det är en nackdel med färre evenemang i årets program, vill vi påstå motsatsen, med tanke på att det är närmare 2 100 evenemang i det officiella programmet. Skulle du delta i alla evenemang, får du lägga 40 arbetsveckor på att se igenom alla evenemang i programmet. 
Närmare 500 timmars livesändning
Under och efter årets Almedalsvecka kommer att finnas närmare 500 digitala evenemang på Almedalsveckan Play, vilket innebär 500 timmar av sändningstid från allt som sker i det officiella programmet. Digitala evenemang bidrar till att fler kan delta och evenemangen får leva längre. Det är också en källa för ny kunskap, så se till att använda Almedalsveckans program för höstens kompetensutveckling.
Invigs söndagen den 3 juli kl 11
Almedalsveckan 2022 invigs söndagen den 3 juli klockan 11 från Almedalens scen. Invigningstalar gör kulturminister Jeanette Gustafsdotter, landshövding Anders Flanking, ICLD:s generalsekreterare Johan Lilja samt fd demokratiambassadör Rosaline Marbinah. Invigningen leds av regionråden Jesper Skalberg Karlsson och Meit Fohlin, tillika presidiet för Almedalsrådet.
 
Fler nyhet under Almedalsveckan:
Ungdomsförbunden tar plats i Almedalen under söndag 3 juli
Alla röster ska höras, organisationer som inte brukar kunna medverka får i år en egen scen
Partitorget i Almedalen, bemannat av politiker varje dag under veckan
Skippa engångsfritt, ett pilotprojekt i samverkan
Almedalståget, ett sätt att tillgängliggöra Almedalen för fler
 
För mer information kontakta 
Jesper Skalberg Karlsson, ordförande Almedalsrådet, 0725-47 60 28 alt jesper.skalberg-karlsson@gotland.se
 
Mia Stuhre, projektledare för Almedalsveckan, 0498-26 90 85 alt mia.stuhre@gotland.se
Hemsidor: www.almedalsveckan.info samt www.almedalsveckanplay.info.