Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Samtliga partiledare talar under årets Almedalsvecka!

Publicerad 2021-03-29 14:02
Nu är det klart, samtliga partiledare har sagt ja till att tala under partiets dag under årets Almedalsvecka. Nytt för i år är att partierna delar dagar med två partiledartal per dag.
Almedalsveckan börjar den 4 juli och inleder gör Vänsterpartiet. Det är första gången som deras partiledare Nooshi Dadgostar talar för sitt parti. Partiet delar dag med Kristdemokraterna, vars partiledare Ebba Busch står på scenen för sjätte gången i rad.
 
Måndagen den 5 juli är det Liberalernas och Sverigedemokraternas dag. Nyamko Sabuni talar innan lunch och Jimmie Åkesson avslutar med sitt tal på kvällen. 
 
Dagen efter, den 6 juli är det dags för Centerpartiets partiledare Annie Lööf att inta talarstolen innan lunch och avslutar gör Miljöpartiets nya språkrör Märta Stenevi. 
 
Avslutningsdagen, den 7 juli är det dags för statminister Stefan Löfven som talar under Socialdemokraternas dag och avslutar årets digitala Almedalsvecka gör Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. 
 
Partierna delar dagar och partiledaren för det parti som inleder dagen talar klockan 11.00 och partiledare för det parti som avslutar dagen håller sitt tal klockan 19.00.
 
Var och hur partiledartalen ska hållas är inte beslutat. Den pågående pandemin och de nu gällande restriktionerna för allmän sammankomst hindrar planeringen av tal inför fysisk publik som ett öppet arrangemang. Det betyder att i år hålls partiledartalen inte i Almedalen. Vi får se framemot nästa år, att smittspridningen är under kontroll och vi får lov att träffas i större grupp igen. Då tar vi återigen upp traditionen med partiledartal från Almedalens scen.