Alla Röster Ska Höras
Tillhör du en ideell organisation som inte varit med förut? Vill du lyfta din samhällsfråga under Almedalsveckan?
Vi sätter upp en scen för evenemang skapade av organisationer som kanske inte annars kan medverka som arrangörer i Almedalen. De som representerar unga, äldre, personer i utanförskap, nysvenskar eller personer med funktionsvariationer för att nämna några grupper. Låt oss tillsammans se till att Alla röster får höras!
Vi har sedan starten 2022 kunnat erbjuda närmare 50 organisationer möjlighet att lyfta sina hjärtefrågor, organisationer som inte tidigare varit en del av det officiella programmet. Detta vill vi fortsätta med och hoppas kunna erbjuda ännu fler organisationer en plats i programmet under temat Alla röster ska höras!
Vad är Alla Röster Ska Höras?
Det är för att skapa möjlighet för fler att lyfta sin samhällsfråga i Almedalen, Region Gotland står för scen och teknik, de organisationer som uppfyller kriterierna står för upplägg och innehåll.
Vilka kan ansöka?
Ideella organisationer som inte tidigare medverkat som arrangörer i Almedalsveckans officiella program och som lyfter civilsamhällets röster. Det är samma ramverk och kriterier för medverkan under Almedalsveckan som även gäller för de som är en del av Alla Röster Ska Höras.
Finns det några krav på ämne?
Det finns inga krav på ämne, utan det enda som de som medverkar behöver tänka på är att de och deras evenemang uppfyller samma kriterier som gäller för medverkan i det officiella programmet.
Praktisk information
Region Gotland går in som medarrangör och erbjuder 1 timme på scen, vilket betyder att de organisationer som är en del av Alla Röster Ska Höras inte behöver betala för teknik och scen, utan enbart fokusera på innehåll och medverkande.
Exakt plats och tid som varje evenemang har till sitt förfogande och när evenemanget genomförs bestäms när vi vet hur många programpunkter det blir. Det finns enklare teknik och viss annan utrustning på scenen, tillval för ytterligare teknik faktureras. Förutom detta erbjuds även kostnadsfri medverkan i det officiella programmet och givetvis råd och stöd kring genomförandet.
Sista dagen för att söka?
Ansökan är förlängd till den 5 mars 2025 och det är inte en bindande ansökan som skickas in. Samtliga ansökningar sammanställs och lämnas till politiken för beslut. Antalet evenemang är begränsat, vilket innebär att det inte är garanterat att alla som ansöker får genomföra evenemang under Alla Röster Ska Höras. För att låta så många röster som möjligt höras, kan vi komma att uppmana till samverkan med andra organisationer.
Vad händer efter att jag skickat in min ansökan?
I mitten av mars är urvalet klart, det vill säga vilka uppfyller kravet på att vara en ideell organisation som inte tidigare varit arrangör i Almedalen. Då får alla som valts ut frågan om de är intresserade samtidigt som de bjuds in till ett informationsmöte.
Varför söker vi medarrangörer?
Vi vill stärka Almedalen som demokratisk mötesplats för politiska samtal. Det finns grupper som inte kan komma till tals lika enkelt som många av våra arrangörer och deltagare. Det kan vara grupper som inte har så stora resurser, det kan vara personer som gör skillnad i sitt närområde men som inte har haft möjlighet att dela med sig av sin erfarenhet till andra.
Region Gotland har beslutat att ta detta ansvar för vad som händer i parken i Almedalen genom att bli arrangör. De aktiviteter som genomförs i Almedalen ska stärka de politiska och demokratiska samtalen.
Här är formuläret för ansökan
Fyll i formuläret, tänk på att kontrollera e-postadress och telefonnummer så vi kan få kontakt med dig när vi har granskat alla ansökningarna. Om du söker för någon annan organisation är det viktigt att ansvariga är medvetna och tillfrågade om att du söker.
Kontakta oss
Almedalskontoret
Har du frågor så hör av dig till oss på telefon eller e-post.
Öppettider telefon: Vardagar 09.00–15.00 (lunchstängt 12.00–13.00)
Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 3 mars 2025