Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Idag börjar vi göra parkeringsplatser till mötesplatser

Publicerad 2024-06-17 15:57
Det kan betyda att framkomligheten blir sämre och parkeringsplatserna försvinner. Tänk på att kolla skyltningen innan du parkerar. Det finns parkeringsplats, dessa är under vecka 25 placerade längre ut på Holmen.
Under fyra intensiva dagar byter de asfalterade ytorna i närheten av Almedalen skepnad. Istället för bilar som står i väntan på sin förare, myllrar det av engagerade besökare där samtalet står i fokus.
 
Under Almedalsveckan är det för alla säkerhet fordonsförbud i Almedalsområdet. Det kan betyda att vissa av oss behöver tänka lite annorlunda under fyra dagar. Detta hoppas vi alla har förståelse för.
 
Efter Almedalsveckan är slut börjar vi återställa området och senast i början av vecka 27 är allt tillbaks som det brukar vara. Det kan finnas möjlighet att parkera redan under helgen på de nu avstängda ytorna. Samma rekommendation även efter Almedalsveckan, ha koll på skyltningen så att du inte riskerar att parkera på en yta där du inte får.
 
Mer om det fordonsfria området, hur du kan söka dispens om du verkligen behöver och varför vi väljer att stänga av finns på vår sida om fordonsfritt område.