Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Make Democracy Great Again!

Publicerad 2024-06-12 17:07
Det officiella programmet fylls på kontinuerligt och det är med stor glädje vi ser hur stort intresset är bland organisationerna för att medverka under Almedalsveckan 2024!

Almedalsveckan bygger på det öppna inkluderande mötet över olika gränser. Möten som resulterar i samtal och lösningar om hur vi tillsammans kan skapa förändringar för att utveckla vårt samhälle.

I detta nyhetsbrev får du en liten förhandsglimt av vår intervju med Jan Scherman som skapat dokumentären Make Democracy Great Again. Jan säger bland annat i intervjun:
 
-      Lagar och regler är det ena som skapar vårt demokratiska statsskick. Men det andra som också är omistligt kallar jag för den demokratiska kulturen. Det handlar om ett sätt att vara mot varandra, där vi tillåter varandra att ha olika åsikter. Att prata och lyssna med respekt även om man inte delar motpartens ståndpunkter. Hoten mot demokratin handlar också om detta, att vi har slutat lyssna, slutat respektera varandra.
 
Artikeln i sin helhet kan du läsa i vår tidning Almedalen Just Nu som delas ut under Almedalsveckan.
 
Vi gläds åt att samtliga alla partiledare för våra åtta partier som är representerade i huvudarrangörgruppen talar från Almedalens scen under året demokratifestival.