Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Ämnen med unga experter

Målet med Boka en Ung Expert är att föra ungas perspektiv närmare makthavare där delaktighet i det demokratiska samtalet kan generera både mer förankrade och kvalitativa beslut, samt nya insikter och lösningar. Samtalen mellan generationer är en viktig förutsättning för att lyckas med detta.

Tack för att du visar intresse!
Vi är glada över att du vill bidra till att lyfta fler röster och perspektiv i den offentliga debatten. Nedan har vi listat ett antal ämnen som våra ungdomsorganisationer mer än gärna prata om.
Så här bokar du!
Du kan antingen ta kontakt med en eller flera av organisationerna som är listade under respektive ämne, eller vilja en organisation som du tänker kan vara av intresse för din samhällsfråga.
 
Är du osäker så kontakta Almedalsveckan så skickar vi din förfrågan vidare till de medverkande organisationernas kontaktpersoner. Ambition är att du ska få återkoppling inom en vecka.
 
Tips är att vara gärna tydlig i din förfrågan för en ökad träffsäkerhet och skicka in din förfrågan med god framförhållning.
 
Tid, eventuell ersättning och övriga praktiska detaljer anpassas sedan för varje tillfälle och görs upp mellan varje organisation och dig. 
Ämnen hämtade från det officiella programmet
För att förenkla för dig som arrangör så följer vi ämnesfördelningen som är den samma som du kan välja på när du ansöker om att medverka med ditt evenemang i det officiella programmet.
 
Vissa ämnen finns det kanske en eller ett par unga experter att ställa frågan till och vissa ämnen finns det många att välja emellan. Samtliga organisationer har alltid någon som kan och vill prata om hur det är att vara ung i dagens samhälle.
 
Tillsammans kan vi bidra till att fler röster hörs under Almedalsveckan!
 

Ämnen som det finns unga experter inom

Barn & Ungdom

Demokrati

Djur & Natur - biologisk mångfald

Forskning

Hållbarhet

Integration & Mångfald

Internationella frågor

Infrastruktur & Kommunikationer

Jämställdhet

Klimat & Miljö

Media & Journalistik

Mänskliga rättigheter

Utbildning

Yttrandefrihet