Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Hur påverkar omvärldsläget planeringen av Almedalsveckan?

Publicerad 2022-03-09 15:32
När demokratin utmanas i vår omvärld är det viktigare än någonsin att vi gemensamt arbetar med att stärka den svenska demokratin. Så som vi gör genom att mötas och samtala om viktiga samhällsfrågor. Detta är vår vägledning i den fortsatta planeringen av årets Almedalsvecka, som vi ser sker på plats i Visby.
Vi får frågor om hur säkerhetsläget i världen påverkar planeringen av vår gemensamma demokratiska mötesplats, Almedalsveckan. Vi har möten med olika grupper, där vi stämmer av läget.
 
En av dessa grupper är vår politiska styrgrupp Almedalsrådet. Vi vill lyfta vad vår politiska styrgrupp Almedalsrådet skickade med oss efter mötet:
 
När demokratin utmanas i vår omvärld är det viktigare än någonsin att vi gemensamt arbetar med att stärka den svenska demokratin. Så som vi gör genom att mötas och samtala om viktiga samhällsfrågor. 
 
Vi fortsätter att lyssna av och följa den nationella rapporteringen om säkerhetsläget i Sverige. Vår bild i skrivande stund är att det inte finns några signaler som innebär att vi ska ändra riktning. Så vi fortsätter att planera för att vi ska kunna mötas i Visby, tryggt och säkert.
 
Alla tankar går till de som drabbas hårt av vad som sker i Ukraina just nu. Det som händer är ofattbart och var inget vi förväntade skulle inträffa.
 
Det påverkar oss alla så starkt känslomässigt och vi är många som visar vårt stöd till de drabbade.