Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Alla röster ska höras i Almedalen i år!

Publicerad 2022-02-14 08:49
Vad passar bättre än att på Alla hjärtans dag skicka ut ett pressmeddelande om att vi söker organisationer och föreningar som vill samarbeta med oss genom att arrangera evenemang i Almedalen? Evenemang som hjälper till att lyfta röster som vanligtvis inte brukar höras under Almedalsveckan.
Från 2022 tar Region Gotland ett större ansvar för vad som händer i parken i Almedalen genom att bli arrangör, och erbjuder i år plats för nya röster i det tält som används av partierna under deras del av dag. 
 
Almedalsveckan har fått i uppdrag att sätta samman ett program med olika evenemang i parken i Almedalen fram till klockan 14:00 söndagen den 3 juli, samt efter klockan 15:00 torsdagen den 7 juli. Temat för dessa två halvdagar är ”Alla röster ska höras!” och vi vill hitta ideella organisationer som lyfter civilsamhällets röster.
 
– Vi kan inte göra detta på egen hand utan bjuder in alla som vill vara med och skapa detta program med evenemang. Därför söker vi nu organisationer som representerar unga, äldre, personer i utanförskap, nysvenskar eller personer med funktionsvariationer, för att nämna några grupper. De krav vi ställer är att de röster som vanligtvis inte kommer till tals under Almedalsveckan i år ska fylla luften, berättar Mia Stuhre, verksamhetsledare för Almedalsveckan.
 
Vill du och din ideella organisation vara med och sätta agendan på Almedalsveckan 2022? Skicka då in en ansökan senast den 1 mars! Vi kommer hantera alla ansökningar skyndsamt och räknar med att alla kommer att ha blivit kontaktade senast den 24 mars.