Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Digital visning av programinformation

Publicerad 2022-02-02 09:20
I veckan slöt Region Gotland avtal med Gotlands Media och med Univid gällande tjänster kopplat till digital visning av Almedalsveckans officiella program. Det är dels en digital applikation, dels en plattform för de evenemang som även är digitala eller spelas in för möjlighet att se senare. Den programkatalog som tidigare har tryckts och levererats i Almedalen är nu ett minne blott.
- Den uppskattade tryckta programkatalogen kommer inte längre att delas ut under Almedalsveckan. Det är ett steg i vårt arbete med att göra Almedalsveckan hållbar och på sikt helt fossilfri, säger Mia Stuhre verksamhetsansvarig för Almedalsveckan. Den kan säkert saknas av många, samtidigt så tror jag alla förstår bakgrunden till vårt beslut.
 
Det officiella programmet finns sökbart, förutom på Almedalsveckans hemsida, även i appen Almedalen Just Nu. Appen levereras av Gotlands Media och har för erfarna besökare ett välkänt gränssnitt, eftersom detta har varit den officiella appen de senaste året.
 
Almedalsveckan Play är också välkänt för de som deltog i förra sommarens digitala Almedalsvecka. Det är en plattform för arrangörer som kompletterar sina evenemang med digitala sändningar eller som spelar in vad som händer i Visby under Almedalsveckan för möjlighet att ses senare. Almedalsveckan Play baseras på en plattform som levereras av Univid, ett nystartat företag bestående av två relativt nyexaminerade studenter från KTH.
 
- Målet för oss i dessa två direktupphandlingar var att hitta lösningar som ger mervärde för användarna, är enkla att använda samt hjälper oss att behålla känslan av Almedalsveckan även i det digitala formatet, avslutar Mia Stuhre.
 
Årets Almedalsvecka arrangeras på plats i Visby 3-7 juli. Förhoppningen är att många arrangörer tar med sig erfarenheten från i fjol och även sänder sina evenemang digitalt via Almedalsveckan Play. Förutom att öppna upp för fler att delta, visar Almedalsveckan Play med alla digitala evenemang bredden på Almedalsveckan, både som mötesplats samt som platsen för gratis kompetenspåfyllnad.
Guide för optimalt deltagande under Almedalsveckan
Nytt för i år är att Almedalsveckan tillsammans med Gotlands Media tar fram en tryckt guide som delas ut till Almedalsbesökarna. Denna guide kommer att finnas på de gotländska biblioteken och även skickas ut till gotländska hushåll. Guiden är tänkt att hjälpa deltagare att optimera besöket/medverkan under Almedalsveckan med tips och råd, i vilka kanaler som programmet går att söka i samt information om våra huvudarrangörer, de åtta partierna, och deras evenemang som de bidrar med under årets Almedalsvecka. 
För mer information kontakta 
Mia Stuhre, projektledare för Almedalsveckan, 0498-26 90 85 alt mia.stuhre(at)gotland.se