Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Historisk Almedalsvecka är genomförd

Publicerad 2021-07-08 15:56
Över 700 evenemang genomfördes under årets Almedalsvecka, en demokrativecka som för första gången i sin över 50 åriga historia varit helt digital. Bland de mer än 400 arrangörerna som bidrog med evenemang identifierade sig den största gruppen arrangörer som ideella organisationer.
Under årets Almedalsvecka fick den digitala plattformen Almedalsveckan Play mer än 55 000 besök och närmare 140 000 sidvisningar. 
 
Över 70 procent av de digitala evenemangen hade någon form av interaktivitet, där digitala möten var det som flest arrangörer valde för att engagera sina deltagare. En digital Almedalsvecka har också inneburit att arrangörer har genomfört sina evenemang på valfri plats. Nytt för i år är att evenemang har genomförts av arrangörer som befunnit sig i Frankrike, Finland, England och Kalifornien, för att nämna några exempel.
 
- Vi har verkligen nöjda och så stolta över arrangörernas engagemang och kreativitet, säger Mia Stuhre, projektledare för Almedalsveckan. En helt digital Almedalsvecka är nytt för oss alla, tiden fram tills vi invigde Almedalsveckan den 4 juli har varit en lång lärprocess för oss alla. Nu när allt är genomfört så vill vi ge stora A till alla arrangörer!
Nu är Almedalsveckan plattform blivit en ren playkanal
Från den 8 juli förvandlas Almedalsveckan Play till att bli just det, en playkanal med mer än 400 evenemang som går att se i efterhand, fram till och med den 30 april 2022. Och det fylls ständigt på med fler evenemang när arrangörerna är klara med sina inspelningar.
Planeringen för Almedalsveckan 2022 har börjat
Nästa års vecka inleds söndagen den 3 juli och avslutas den 7 juli, det innebär en förkortad vecka med delade dagar för partierna. 
 
Fler nyheter inför nästa år är att marktaxan för de mindre ytorna sänks, så att det blir samma kostnad per kvadratmeter och dag oavsett hur stor yta arrangören väljer. En annan nyhet är att markplatserna närmast Almedalen endast upplåts för medverkan under hela Almedalsveckan, det vill säga för fem dagar. Önskar arrangören medverka kortare tid finns det platser i andra delar av Almedalsområdet. 
 
- En kortare vecka och ett tydligare område med arrangörer som medverkar under hela Almedalsveckan tror vi kommer att öka engagemanget bland besökarna, avslutar Mia Stuhre. Vi får starka signaler från många arrangörer att man längtar till att få medverka i nästa års Almedalsvecka, på plats i Visby. Det gör vi också!
 
Länkar till: