Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

En interaktiv demokrativecka är under uppbyggnad!

Publicerad 2021-06-08 09:32
Det officiella programmet fylls på kontinuerligt med intressanta och engagerande evenemang. I våra dialoger med arrangörerna upplever vi att många evenemang kommer att ske i realtid, med interaktivitet i form av t ex digitala möten. Detta gör oss stolta och glada, för det är precis detta som Almedalsveckan bygger på - medskapande och delaktighet!

Det som också gör oss lite extra stolta och glada är de svar våra partiledare, tillika talare under årets demokrativecka, har gett på frågan om vilken roll Almedalsveckan spelar för det demokratiska samtalet. Nu är det dags att presentera nästa två svar.

"Under Almedalen möts politiker, föreningsmänniskor, företagare och många andra för att diskutera våra viktigaste framtidsfrågor. Det är ett gyllene tillfälle för medborgare att vara delaktiga i det politiska samtalet. Almedalen synliggör något fantastiskt med vår demokrati. Nämligen att den formades inte bara av partier, utan minst lika mycket av det civila samhället och engagerade medborgare" - Nyamko Sabuni

"För oss som parti har det nog betytt en del, framförallt tidigare. Det verkar finnas en tyst överenskommelse om att det är okej att prata med alla partier i Almedalen. På så sätt är det naturligtvis positivt för samtalet och demokratin" - Jimmie Åkesson

Nyamko Sabuni (L) och Jimmie Åkesson (SD), två partiledare som talar under samma dag, nämligen måndagen den 5 juli.

Liberalerna inleder dagen, vilket betyder att Sabuni talar klockan 11.00. Sverigedemokraterna har avslutningen på dagen och Jimmie talar klockan 19.00. Du kan lyssna på talen på Almedalsveckan Play eller i andra medier som t ex SVT:s direktsändning.

Deadline för att medverka i det officiella programmet

Idag, tisdagen den 8 juni, är det sista dagen för att ansöka till det officiella programmet till en kostnad på 1 000 kr per ansökan. Från i morgon onsdag är avgiften 2 000 kronor. Det kan alltså vara läge att skicka in de evenemang du planerar genomföra under årets digitala Almedalsvecka under dagen. 

Det går att komplettera evenemang som redan är godkända och publicerade. Har du frågor är vi nåbara fram till klockan 17.00 idag på telefon 0498-26 93 10 alternativt e-post: almedalsveckan(at)gotland.se

Almedalsveckan Play lanseras den 14 juni

Alla evenemang som är publicerade i det officiella programmet för årets digitala Almedalsvecka finns även på Almedalsveckan Play. Det är arrangörernas ansvar att komplettera sina evenemang med länkar till de digitala sändningarna eller det digitala mötet. 

Mer nyheter finns i senaste nyhetsbrevet >>