Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Plattformen för Almedalsveckan Play bidrar till ett tillgängligare arrangemang

Publicerad 2021-04-19 09:11
Det är Univid, ett start-up företag med koppling till KTH, som är leverantör av Almedalsveckans nya playkanal. Lösningen som de presenterade uppfyllde de krav som ställdes på enkelhet, tillgänglighet och samtidigt möjligheten att skapa en inbjudande och gotländsk stämning för besökare och deltagare.
Almedalsveckan Play ska visa upp bredden av samhällsfrågor som skapas av alla arrangörer och Almedalsveckans unika roll som en av världens största demokratiska mötesplatser. 
 
- Vi var eniga i bedömningen att Univid var den leverantör som levde upp till de krav vi ställde kring tillgänglighet, enkelhet och flexibilitet, säger Elin Nysten, delprojektledare Almedalsveckan. Vi ser att årets Almedalsvecka blir ett tillgängligt och demokratiskt arrangemang där alla med ett intresse för demokrati och samhällsfrågor kan delta. Detta var viktigt när vi skulle upphandla en leverantör till vår playtjänst, att tjänsten är enkel för alla att använda.
 
Medgrundare till Univid, Jonathan Rintala, berättar om utmaningarna och företagets approach:
 
- Vår styrka är att skapa interaktiva och personliga event. Unividplattformen ska vara enkel, intuitiv och det ska kännas kul att utforska nya event. Vi ser verkligen fram emot att skapa en fantastisk Almedalsvecka i det digitala tillsammans med Region Gotland.
Almedalsveckan Play för årets Almedalen
Beslutet att i år genomföra Almedalsveckan som ett digitalt arrangemang är en av de bidragande orsakerna till att Almedalsveckan Play lanseras i juni inför årets Almedalsvecka.
 
- Istället för att i år åka till Almedalen, hoppas vi att alla samhällsengagerade hittar till Almedalsveckan Play, säger Mia Stuhre, projektledare för Almedalsveckan. Fördelarna med en playkanal är också att de evenemang som vanligtvis sker i Visby, nu ligger kvar på vår playkanal för eftertittning om arrangören tillåter det fram till april nästa år. Det blir en fantastisk kunskapsplattform för alla.
Kostnadsfri för arrangörer och deltagare
Arrangörer som ansöker och godkänns i det officiella programmet, får per automatik även sitt evenemang sök- och sebart på Almedalsveckan Play. Deltagare kan se evenemangen direkt på Almedalsveckan Play, alternativt klicka sig vidare till arrangörens plattform för ett interaktivt deltagande.

Almedalsveckan Play är kostnadsfri för både arrangörer och deltagare att använda. För arrangörer innebär det att deras evenemang finns sökbara förutom i det officiella programmet och Almedalsveckan Play, även i den officiella appen Almedalen Just Nu.