Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Almedalsveckan blir ett digitalt fyradagarsarrangemang med start 4 juli

Publicerad 2021-03-01 14:32
Behovet av samtal och möten kring hur vi utvecklar vårt samhälle har aldrig varit viktigare än nu och en digital Almedalsvecka skapar möjlighet för fler att delta.
Region Gotland/Almedalsveckan lägger därför fokus på att under detta annorlunda år vara en bra värd för ett digitalt arrangemang och tillsammans med riksdagspartierna planera för hur och när partiledartalen ska genomföras under Almedalsveckans varumärke.
Digitalt arrangemang
Beslut att genomföra Almedalsveckan 2021 som ett i huvudsak digitalt arrangemang grundas helt på aktuell situation med Covid-19 pandemin, där gällande restriktioner och osäkra prognoser om vad som kommer att hända fram till sommaren, bidrar till bedömningen att det inte går att uppmana och bjuda in till en fysisk vecka. 
Möjlighet att mötas i sommar
Skulle smittspridning och restriktioner lätta under våren och möjliggöra fysiska möten är det upp till respektive arrangör att ta beslut om och bjuda in till detta. Vill arrangörer genomföra sina digitala evenemang eller bjuda in till möten på Gotland om möjlighet ges, finns kompetens, teknik och utrymme på ön.
Veckan genomförs under fyra dagar
Digitala evenemang tenderar att vara kortare och mer komprimerande än fysiska evenemang. Partierna, media, övriga arrangörer och besöksnäringen som har fått möjlighet att ge sin syn på antalet dagar ser det som en fördel att under detta annorlunda år korta ner veckan i antal dagar.