Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Bild på studenterna som är uppkopplade på distans när de träffar projektledaren för Almedalsveckan som befinner sig i Visby.

Inställd praktik gav Almedalsveckan oväntade resurser

Publicerad 2020-05-12 11:05
En grupp studenter som studerar på en av YrkesAkademins distansutbildningar stod i början av april, i spåren av pandemin, plötsligt utan praktikplatser. Kreativa kursansvariga såg inga hinder utan bara möjligheter och ställde frågan till Almedalsveckan om vi kunde vara praktikplats till tretton praktikanter under tio veckor. På distans.
Detta kunde vi inte säga nej till!
 
Studenterna studerar affärsutveckling och turism, och deras uppdrag är att ta fram förslag på hur Almedalsveckan kan utvecklas. De har, när deras praktik är klar, intervjuat närmare 50 personer! Personer som representerar olika ideella organisationer, politiska partier, lokala och nationella företag, tjänstepersoner inom kommuner och regioner samt media.
 
Studenternas samlade kunskap och förståelse för Almedalsveckan blir en skattkista för Almedalsveckan att hämta inspiration från i det fortsatta utvecklingsarbetet.
 
- Det är som att vinna högsta vinsten, säger en upprymd projektledare för Almedalsveckan, Mia Stuhre. Vi vill rikta vårt varma tack till alla kreativa personer som vågade tänka utanför de givna ramarna och gav oss denna möjlighet!
 
Den 17 juni är det dags för studenterna att redovisa sina arbeten. Uppdraget som de har är helt utan ramar, så vissa idéer kan kanske bli svåra att genomföra, men det kommer att finnas fantastiska guldkorn som går att omsätta i verkligheten.