Almedalsveckan
Telefon: 0498-26 93 10
E-post: almedalsveckan@gotland.se

Telefontid helgfri måndag-fredag
klockan 09.00-12.00 samt 13.00-15.00

Många hann skicka in sin ansökan till programmet!

Publicerad 2019-05-07 15:14
Många arrangörer passade på att ansöka innan den kostnadsfria perioden tog slut den 25 april. Detta är vi verkligen glada över, men eftersom det handlar om närmare 3 000 ansökningar det kan innebära att det tar några dagar till innan vi har hunnit återkoppla till alla arrangörer.
Alla ansökningar, som skickas in till det officiella programmet, granskas och  bedöms efter de kriterier och riktlinjer som finns för att medverka. 
 
Det vi granskar är exempelvis att rubriken speglar den samhällsfråga som evenemanget handlar om. Vi ser gärna att rubriken är ställd som en fråga, men det är inte ett måste.
 
Namn på organisation, vilken form evenemanget har eller vilka som ska medverka säger vi nej till. Detta kan stå under den utökade beskrivningen av evenemanget.
 
Under beskrivningen av samhällsfrågan ges utrymme för ett förtydligande av samhällsfrågan, varför och vilka konsekvenserna kan bli om det inte sker en förändring. 
 
En viktig ledstjärna när vi bedömer ansökningar är att alla organisationer/arrangörer i det officiella programmet ska få lika stor plats, oavsett storleken på plånboken eller samhällsfrågan.
 
I vårt nyhetsbrev kan du också läsa om vilka nyheter som vi lanserar under maj. En nyhet är en heatmap, en funktion som visar hur många evenemang som startar varje timme. En annan nyhet är att den 17 maj öppnar vi dispensansökan kör de som verkligen behöver köra in med ett fordon i Almedalsområdet när det är motorfordonsförbud.